Costa Rica SHB Tarrazú arabica kávé

3 590 Ft10 790 Ft

 

Ízvilág:
Kiegyensúlyozott, trópusi gyümölcsök édes lágysága, tiszta savasság, közepes test és citrusosság jellemzi. Az utóízében enyhén alma, dió és csokoládé jelleg fedezhető fel.

100% Arabika kávé

Ajánlott elkészítési mód:
Eszpresszó, Kotyogós, Automatagép, French press, Aeropress, Cold brew

Ingyenes házhozszállítás 15 000 Ft felett

Házhozszállítás mellett, van lehetőséged a hozzád legközelebb lévő Postaponthoz vagy Csomagautomatához kérni a csomagot, ebben az esetben egy értesítést fogsz kapni a csomag megérkezéséről, ami után akkor veszed át a csomagot amikor szeretnéd. Házhozszállítás esetén a rendelésedet a futár 2 napon belül viszi el hozzád.

Friss, nem raktározunk

Mindig annyi kávét pökölünk amennyi megrendelést kapunk, így garantáltan friss kávét küldünk neked

Frissentartó, aromazáró csomagolás

Csomagolásaink visszazárhatóak, aromazáró szeleppel rendelkeznek a frissesség minél hosszabb megőrzése érdekében.

Ha kell, leőröljük

Nincs kávédarálód, de szeretnéd kipróbálni a kávéinkat? Nálunk kedvenc kávékészítő eszközödhöz megfelelő őrleménnyel is kérheted kávéinkat.
Cikkszám: N/A Kategória:

Costa Ricában terem a világ egyik legjobb kávéja, a Tarrazú, amely különlegesen lágy és harmonikus ízét az ország egyenlítői fekvésének és termőterülete speciális klímájának köszönheti. A Tarrazú kávé az ország egyik legfontosabb exportcikke a banán és az ananász mellett. Costa Ricában csak Arabicát termesztenek, robusta termesztését betiltották. Általánosan ismert, hogy a jobb minőségű kávét a magasabb, 1400 méter tengerszint feletti magasságban termesztik. Ezt mutatja az SHB (strictly hard bean) jelölés, amit csak a minőségi, 1500 méter tengerszint feletti magasságban termesztett kávék kapják meg. A hideg éjszakák miatt itt a kávészemek lassabban érnek, emiatt keményebbek, tömörebbek és ezáltal teljesebb, komplexebb ízűek. Costa Ricát nemrég a világ legzöldebb országának választották, másrészt Happy Planet Index alapján a világ legboldogabb országa, ilyen kávéval azt hiszem ez nem lehet véletlen:)

Pörkölés szint: Közepes
Feldolgozás: Mosott eljárás
Variáns: Caturra, Catuai
Termőmagasság: 1500-1800m
Származás: Costa Rica, Tarrazú régió
Koffein tartalom: Átlagos