Etióp Yirgacheffe arabica kávé

3 490 Ft11 890 Ft

Ízvilág:
Egyedülállóan jellegzetes édes virágossággal és gyümölcsösséggel rendelkezik, boros, bogyós utóízzel. Élénk savasság és finom testesség jellemzi. Lágy teste, és virágossága miatt teafogyasztók körében nagy népszerűségnek örvend.

friss kávé

MINDIG FRISS KÁVÉ

KÜLÖNLEGES ÍZÉLMÉNY

INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

15 000 Ft FELETT

Házhozszállítás mellett, van lehetőséged a hozzád legközelebb lévő GLS Csomagponthoz vagy Csomagautomatához kérni a csomagot, ebben az esetben egy értesítést fogsz kapni a csomag megérkezéséről, ami után akkor veszed át a csomagot amikor szeretnéd. Házhozszállítás esetén a rendelésedet a futár 2 napon belül viszi el hozzád.

Csomagolásaink visszazárhatóak, aromazáró szeleppel rendelkeznek a frissesség minél hosszabb megőrzése érdekében.

Nincs kávédarálód, de szeretnéd kipróbálni a kávéinkat? Nálunk kedvenc kávékészítő eszközödhöz megfelelő őrleménnyel is kérheted kávéinkat.

Etiópia az arabica kávénövény őshazája. A Coffea Arabica évezredek óta vadon növekszik Etiópia délnyugati felföldjének Kaffa és Buno vidékének erdőiben. A legenda szerint a kávét egy Kaldi nevű kecskepásztor fedezte fel Etiópiában a 9. században. Észrevette, hogy a kecskéi élénkebbé váltak, miután ettek a kávécserje terméséből, ezért ő maga is rendszeresen fogyasztotta. A különleges élénkítő hatású kávécseresznyének hamar híre kelt. Egy szerzetes felkereste Kaldit, és elvitt néhány erszényit a kolostorába. A hosszabb tárolás érdekében a szerzetesek a kávécseresznyét kimagozták, a magokat megpörkölték, mozsárban őrölték. Az őrleményből főzetet készítettek, amit rituáléként, a hosszú éjszakai imádságok előtt fogyasztottak. Azóta a kávét széles körben elfogadják élénkítő italként.

A kávé Yirgacheffe régióból származik. Ebben a térségben termő kávék Etiópia legjobbjai közé tartoznak.

Az Espresso & Coffee Guide 2021-ben a világ 10 legjobb kávéja közé sorolta.

Pörkölés szint: Közepes
Feldolgozás: Mosott eljárás
Variáns: Heirloom
Termőmagasság: 1700-2200m
Származás: Etiópia, Yirgacheffe régió
Koffein tartalom: Átlagos