Nicaragua Pacamara arabica kávé

4 190 Ft14 290 Ft

Ízvilág:
Komplex, elegáns savasság, közepes testesség jellemzi. Ízében édeskés érett gyümölcsösség, meggy, szeder és finom fűszeresség érezhető. Az utóízében dió és csokoládé jelleg fedezhető fel.

100% Arabika kávé

Ajánlott elkészítési mód:
Eszpresszó, Kotyogós, Automatagép, French press, Aeropress, Cold brew

friss kávé

MINDIG FRISS KÁVÉ

KÜLÖNLEGES ÍZÉLMÉNY

INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

15 000 Ft FELETT

Házhozszállítás mellett, van lehetőséged a hozzád legközelebb lévő GLS Csomagponthoz vagy Csomagautomatához kérni a csomagot, ebben az esetben egy értesítést fogsz kapni a csomag megérkezéséről, ami után akkor veszed át a csomagot amikor szeretnéd. Házhozszállítás esetén a rendelésedet a futár 2 napon belül viszi el hozzád.

Csomagolásaink visszazárhatóak, aromazáró szeleppel rendelkeznek a frissesség minél hosszabb megőrzése érdekében.

Nincs kávédarálód, de szeretnéd kipróbálni a kávéinkat? Nálunk kedvenc kávékészítő eszközödhöz megfelelő őrleménnyel is kérheted kávéinkat.

A Pacamara variáns egy hibrid, amely két nagyméretű kávéfajta, a Pacas és a Maragogype éveken át tartó kereszteződéséből hozták létre, úgy hogy azoknak a legjobb karakterisztikáit örökölje. A remek keresztezés által ízminőségben felülmúlja szüleit: a lágyságot meglepő összetettséggel kombinálja.
Ennél a kávénál ami azonnal szembetűnik, az a hatalmas mérete, ami miatt elefántkávénak is szokták becézni.

Félszáraz eljárással dolgozzák fel, ami valahol a száraz és mosott eljárás között van. A kávészemeken hagynak némi érett gyümölcshúst, ami cukortartalma miatt megnöveli a kávé édességét és testességét, de emelett a kávé lágy savassága is megmarad.

A kávé La Bendicion farmról származik, amely Dipilto Japalapa hegységben található, Nueva Segovia régió északkeleti részén ahol Nicaragua legmagasabb hegyei találhatók. Egyedülálló jellemzője, hogy 1550-1700 méteres tengerszint feletti magasságban egy felhős erdő mikroklímájában termesztik a kávét. A gazdaság összesen 252 hektárral rendelkezik, amelyből 105 hektáron kávéültetvény található, amelyet 147 hektár fenyő- és lomberdő vesz körül, ezáltal nagyszerű klímát biztosítva az ültetvénynek. A bőségesen humuszos laza talaj, és a különleges klíma teszi egyedivé és karakteressé ezt kávé.

Pörkölés szint: Közepes
Feldolgozás: Félszáraz(honey) eljárás
Variáns: Pacamara
Termőmagasság: 1550-1700m
Származás: Nicaragua, Nueva Segovia régió, Finca La Bendicion farm
Koffein tartalom: Átlagos