Bialetti Kotyogós Szett

21 990 Ft

 

Alfonso Bialetti, olasz mérnök aki 1933-ban megalkotta a világ első kotyogóját, a Moka Express-t. Ami annyira jól sikerült kávéfőző eszközzé vált hogy másolatai a mainapig háztartások szervesrészét képezi. De miért érnéd be másolattal?
Most egy teljes szettben, kézi őrlővel és friss, szemes kávéval alkotnak egy csapatot, hiszen tudjuk hogy a kávé frissen elkészítve az igazi!

 

friss kávé

MINDIG FRISS KÁVÉ

KÜLÖNLEGES ÍZÉLMÉNY

INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

15 000 Ft FELETT

Házhozszállítás mellett, van lehetőséged a hozzád legközelebb lévő GLS Csomagponthoz vagy Csomagautomatához kérni a csomagot, ebben az esetben egy értesítést fogsz kapni a csomag megérkezéséről, ami után akkor veszed át a csomagot amikor szeretnéd. Házhozszállítás esetén a rendelésedet a futár 2 napon belül viszi el hozzád.

Csomagolásaink visszazárhatóak, aromazáró szeleppel rendelkeznek a frissesség minél hosszabb megőrzése érdekében.

Nincs kávédarálód, de szeretnéd kipróbálni a kávéinkat? Nálunk kedvenc kávékészítő eszközödhöz megfelelő őrleménnyel is kérheted kávéinkat.

 

A csomag tartalmaz:

1 db 2személyes Bialetti Moka Express kotyogóst
1 db Hario Mini Mill Slim Plus kéziőrlőt
1 db általad választott 200g-os kávét

 

Ízekben erős, rövid kávét tudsz készíteni vele. Nagyon egyszerű kis kávéfőző eszköz, amit könnyedén magaddal tudsz vinni bárhova, legyen az a munkahelyed, vagy egy kirándulás a hegyekben.
A brikkától annyiban tér el, hogy a kisebb kosár méret és a nyomásfokozó szelep hiánya miatt, valamivel lágyabb kávét készít.

 

Kerámiatárcsás kézi kávéőrlő, hogy mindig friss őrleményből készíthess kávét! Az őrlés finomsága állítható, abszolút megfelelő kezdő kávéőrlőnek, amivel belekóstolhatunk eltérő alternatív kávékészítési technikákba(kotyogós, aeropress, filteres eszközök) így ízlésednek megfelelő kávét tudsz készíteni. Könnyű, kis helyet foglal, egy bialetti kotyogóssal vagy aeropressel jó utazós kombinációt alkot. A kerámiatárcsának köszönhetően strapabíró.

 

Válassz egy tasakkal kávéink közül, amelyik számodra a legideállisabb. Olaszosabb ízvilágot szereted, akkor a Lago Classic tetszeni fog, de ha esetleg valami újat, gyümölcsösebbet szeretnél kipróbálni akkor a kolumbiai kávé amit érdemes kipróbálnod.

 

100 ml vízre van szükségünk, ha erősebb ízekre vágyunk, használjunk 80 ml. Az előmelegítés azért fontos, mivel azt szeretnénk hogy a minél kevesebb időt töltsön a kotyogós a tűzhelyen, így kisebb az esélye annak hogy megégesse a kávénkat, amitől keserűbbé válna a kávénk.

 

Kb 12-13 gramm kávét őrüljünk le, de ez a kávéfajtától függően változhat. Az őrlemény finomsága durvább legyen mint az eszpresszóé, Hario őrlőn ez kb a 7. fokozatnak felel meg.

 


A tartályt a biztonsági szelep aljáig töltsük fel vízzel.

 

Bialetti Moka Express kotyogós kávéfőző 2 személyes kávéőrlemény
Az a megfelelő őrlemény mennyiség ha tele van a kosár, de nem lóg túl a peremétől. Kis kocogtatásokkal próbáld meg egyengetni a kávét hogy egyszintben töltse ki a kosarat. Fontos, hogy ne nyomkodjuk le a tetejét, mert akkor be fog fulladni és nem fő le a kávé. Ha erősebb ízeket szeretnénk elérni, használjunk finomabb őrleményt, de vegyük figyelembe hogy a túl finom őrleménytől szintén befulladhat a kotyogósunk.

Vigyázz, az alja könnyen átmelegszik az előmelegített víztől, így érdemes konyharuhát használni. Ha a kotyogóst először használjuk, előfordulhat hogy nem lesz az igazi, mivel kell neki 2-3 alkalom míg „összekávésodik”.

Kis vagy közepes lángot használj, kisebb gázrózsán mint a kotyogós alja hogy ne nyúljanak túl a lángok, így nem ég meg az őrlemény.  Várd meg a kotyogós hangot, és ekkor vedd le a tűzhelyről.

 

Használat után tiszta melegvízzel, mosogatószer használtata nélkül mossuk el, aztán töröljük szárazra. Érdemes a tömítőgyűrű is megnyomkodni, ezzel kipréselve az esetlegesen benne maradó vizet. Ezzel a kis odafigyeléssel jelentősen megelőzhetjük a korróziót. Ne tegyük mosogatógépbe.
Használat gyakoriságától függően, 1-2 havonta érdemes a tömítőgyűrűt és a szűrőt kivenni és megtakarítani.