Akció!

Bialetti Kotyogós Szett

24 990 Ft 20 990 Ft

Alfonso Bialetti, olasz mérnök aki 1933-ban megalkotta a világ első kotyogóját, a Moka Express-t. Ami annyira jól sikerült kávéfőző eszközzé vált hogy másolatai a mainapig háztartások szervesrészét képezi. De miért érnéd be másolattal?
Most egy teljes szettben, kézi őrlővel és friss, szemes kávéval alkotnak egy csapatot, hiszen tudjuk hogy a kávé frissen elkészítve az igazi!

Ingyenes házhozszállítás

Ezt a kedvezményes kávékészítő szettet ingyen visszük házhoz! Házhozszállítás mellett, van lehetőséged a hozzád legközelebb lévő Postaponthoz vagy Csomagautomatához kérni a csomagot, ebben az esetben egy értesítést fogsz kapni a csomag megérkezéséről, ami után akkor veszed át a csomagot amikor szeretnéd. Házhozszállítás esetén a rendelésedet a futár 2 napon belül viszi el hozzád.

Friss, nem raktározunk

Mindig annyi kávét pökölünk amennyi megrendelést kapunk, így garantáltan friss kávét küldünk neked

Frissentartó, aromazáró csomagolás

Csomagolásaink visszazárhatóak, aromazáró szeleppel rendelkeznek a frissesség minél hosszabb megőrzése érdekében.

A csomag tartalma:

1 db 4személyes Bialetti Moka Express kotyogóst
1 db Hario Mini Mill Slim Plus kéziőrlőt
1 db általad választott 200g-os kávét

Kiürítés

24 990 Ft 20 990 Ft

Bialetti Kotyogós Szett

Bialetti Moka Express 4sz

Ízekben erős, rövid kávét tudsz készíteni vele. Nagyon egyszerű kis kávéfőző eszköz, amit könnyedén magaddal tudsz vinni bárhova, legyen az a munkahelyed, vagy egy kirándulás a hegyekben. Csak őrőlt kávé kell hozzá és forralt víz.

Hario Mill Slim Plus

Kerámiatárcsás kézi kávéőrlő, hogy mindig friss őrleményből készíthess kávét! Az őrlés finomsága állítható, egészen a finom espressotól a durva cold brew-ig, így ízlésednek megfelelő kávét tudsz készíteni. Könnyű, kis helyet foglal, egy bialetti kotyogóval vagy aeropressel jó utazós kombinációt alkot. A kerámiatárcsának köszönhetően strapabíró.

Lagocafe Kávé 200g

Válassz egy tasakkal kávéink közül, amelyik számodra a legideállisabb. Olaszosabb ízvilágot szereted, akkor Lago Classic-al tetszeni fog, de ha esetleg valami újat, gyümölcsösebbet szeretnél kipróbálni akkor a kolumbiai kávé amit érdemes kipróbálnod.

A választható 3 kávé:

200g Brazil Cerrado kávé

A szájban krémes, szirupos érzést kelt, kiegyensúlyozottan érződik benne a csokoládé és maláta ízjegyei, utóízében gabonafélék és pörkölt mogyoró aromák fedezhetőek fel.

200g Lago Classic kávé

Erősen testes, cremaban gazdag, dús, kakaós, “olaszos” ízvilág. Utóízében hosszú étcsokoládé ízzel.

200g Kolumbia Huila kávé

Édes citrusosság jellemzi. Intenzíven érződik benne a vérnarancs, kellemes dió és mandula ízjeggyel.

A tökéletes kotyogós készítési útmutató

1, Melegíts elő vizet

200 ml vízre van szükségünk, ha erősebb ízekre vágyunk, használjunk 160 ml. Az előmelegítés azért fontos, mivel azt szeretnénk hogy a minél kevesebb időt töltsön a kotyogós a tűzhelyen, így kisebb az esélye annak hogy megégesse a kávénkat, amitől keserűbbé válna a kávénk.

2, Őröld le a kávét

Kb 30 gramm kávét őrüljünk le, de ez a kávéfajtától függően változhat. Az őrlemény finomsága durvább legyen mint az eszpresszóé, Hario őrlőn ez kb a 7. fokozatnak felel meg.

3, Töltsd meg a kosarat őrleménnyel


Az a megfelelő őrlemény mennyiség ha tele van a kosár, de nem lóg túl a peremétől. Kis kocogtatásokkal próbáld meg egyengetni a kávét hogy egyszintben töltse ki a kosarat. Fontos, hogy ne nyomkodjuk le a tetejét, mert akkor be fog fulladni és nem fő le a kávé. Ha erősebb ízeket szeretnénk elérni, használjunk finomabb őrleményt, de vegyük figyelembe hogy a túl finom őrleménytől szintén befulladhat a kotyogósunk.

4, Töltsd fel a tartályt az előmelegített vízzel


A tartályt a biztonsági szelep aljáig töltsük fel vízzel.

5, Rakd össze a kotyogóst

Vigyázz, az alja könnyen átmelegszik az előmelegített víztől, így érdemes konyharuhát használni. Ha a kotyogóst először használjuk, előfordulhat hogy nem lesz az igazi, mivel kell neki 2-3 alkalom míg “összekávésodik”.

6, Helyezd a tűzhelyre

Kis vagy közepes lángot használj. Várd meg a kotyogós hangot, és ekkor vedd le a tűzhelyről.

+1 tipp: Karbantartás

Kis vagy közepes lángot használj, kisebb gázrózsán mint a kotyogós alja hogy ne nyúljanak túl a lángok, így nem ég meg az őrlemény.  Várd meg a kotyogós hangot, és ekkor vedd le a tűzhelyről.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Bialetti Kotyogós Szett” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Tudd meg azt a 6 alaptényezőt, amik ismeretével elkészítheted a számodra tökéletes kávét!

A tudásanyagot az e-mail címedre elküldtük