Bialetti Moka Express 2személyes

8 990 Ft

Alfonso Bialetti, olasz mérnök aki 1933-ban megalkotta a világ első kotyogóját, a Moka Express-t. Ami annyira jól sikerült kávéfőző eszközzé vált hogy másolatai a mainapig háztartások szervesrészét képezi. De miért érnéd be másolattal?

  • Gáz, elektromos és kerámia főzőlapon használható
  • Alumíniumból készül, mosogatógépben nem mosható
  • Olasz minőség és dizájn

Elfogyott

friss kávé

MINDIG FRISS KÁVÉ

KÜLÖNLEGES ÍZÉLMÉNY

INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

15 000 Ft FELETT

Házhozszállítás mellett, van lehetőséged a hozzád legközelebb lévő GLS Csomagponthoz vagy Csomagautomatához kérni a csomagot, ebben az esetben egy értesítést fogsz kapni a csomag megérkezéséről, ami után akkor veszed át a csomagot amikor szeretnéd. Házhozszállítás esetén a rendelésedet a futár 2 napon belül viszi el hozzád.

Csomagolásaink visszazárhatóak, aromazáró szeleppel rendelkeznek a frissesség minél hosszabb megőrzése érdekében.

Nincs kávédarálód, de szeretnéd kipróbálni a kávéinkat? Nálunk kedvenc kávékészítő eszközödhöz megfelelő őrleménnyel is kérheted kávéinkat.

 

100 ml vízre van szükségünk, ha erősebb ízekre vágyunk, használjunk 80 ml. Az előmelegítés azért fontos, mivel azt szeretnénk hogy a minél kevesebb időt töltsön a kotyogós a tűzhelyen, így kisebb az esélye annak hogy megégesse a kávénkat, amitől keserűbbé válna a kávénk.

 

Kb 12-13 gramm kávét őrüljünk le, de ez a kávéfajtától függően változhat. Az őrlemény finomsága durvább legyen mint az eszpresszóé, Hario őrlőn ez kb a 7. fokozatnak felel meg.

 


A tartályt a biztonsági szelep aljáig töltsük fel vízzel.

 

Bialetti Moka Express kotyogós kávéfőző 2 személyes kávéőrlemény
Az a megfelelő őrlemény mennyiség ha tele van a kosár, de nem lóg túl a peremétől. Kis kocogtatásokkal próbáld meg egyengetni a kávét hogy egyszintben töltse ki a kosarat. Fontos, hogy ne nyomkodjuk le a tetejét, mert akkor be fog fulladni és nem fő le a kávé. Ha erősebb ízeket szeretnénk elérni, használjunk finomabb őrleményt, de vegyük figyelembe hogy a túl finom őrleménytől szintén befulladhat a kotyogósunk.

Vigyázz, az alja könnyen átmelegszik az előmelegített víztől, így érdemes konyharuhát használni. Ha a kotyogóst először használjuk, előfordulhat hogy nem lesz az igazi, mivel kell neki 2-3 alkalom míg „összekávésodik”.

Kis vagy közepes lángot használj, kisebb gázrózsán mint a kotyogós alja hogy ne nyúljanak túl a lángok, így nem ég meg az őrlemény.  Várd meg a kotyogós hangot, és ekkor vedd le a tűzhelyről.

 

Használat után tiszta melegvízzel, mosogatószer használtata nélkül mossuk el, aztán töröljük szárazra. Érdemes a tömítőgyűrű is megnyomkodni, ezzel kipréselve az esetlegesen benne maradó vizet. Ezzel a kis odafigyeléssel jelentősen megelőzhetjük a korróziót. Ne tegyük mosogatógépbe.
Használat gyakoriságától függően, 1-2 havonta érdemes a tömítőgyűrűt és a szűrőt kivenni és megtakarítani.