Bialetti Moka Express 2személyes

7 990 Ft

Alfonso Bialetti, olasz mérnök aki 1933-ban megalkotta a világ első kotyogóját, a Moka Express-t. Ami annyira jól sikerült kávéfőző eszközzé vált hogy másolatai a mainapig háztartások szervesrészét képezi. De miért érnéd be másolattal?

  • Gáz, elektromos és kerámia főzőlapon használható
  • Alumíniumból készül, mosogatógépben nem mosható
  • Olasz minőség és dizájn

A tökéletes kotyogós készítési útmutató

1, Melegíts elő vizet

100 ml vízre van szükségünk, ha erősebb ízekre vágyunk, használjunk 80 ml. Az előmelegítés azért fontos, mivel azt szeretnénk hogy a minél kevesebb időt töltsön a kotyogós a tűzhelyen, így kisebb az esélye annak hogy megégesse a kávénkat, amitől keserűbbé válna a kávénk.

2, Őröld le a kávét

Kb 12-13 gramm kávét őrüljünk le, de ez a kávéfajtától függően változhat. Az őrlemény finomsága durvább legyen mint az eszpresszóé, Hario őrlőn ez kb a 7. fokozatnak felel meg.

3, Töltsd fel a tartályt az előmelegített vízzel


A tartályt a biztonsági szelep aljáig töltsük fel vízzel.

4, Töltsd meg a kosarat őrleménnyel


Az a megfelelő őrlemény mennyiség ha tele van a kosár, de nem lóg túl a peremétől. Kis kocogtatásokkal próbáld meg egyengetni a kávét hogy egyszintben töltse ki a kosarat. Fontos, hogy ne nyomkodjuk le a tetejét, mert akkor be fog fulladni és nem fő le a kávé. Ha erősebb ízeket szeretnénk elérni, használjunk finomabb őrleményt, de vegyük figyelembe hogy a túl finom őrleménytől szintén befulladhat a kotyogósunk.

5, Rakd össze a kotyogóst

Vigyázz, az alja könnyen átmelegszik az előmelegített víztől, így érdemes konyharuhát használni. Ha a kotyogóst először használjuk, előfordulhat hogy nem lesz az igazi, mivel kell neki 2-3 alkalom míg “összekávésodik”.

6, Helyezd a tűzhelyre

Kis vagy közepes lángot használj, kisebb gázrózsán mint a kotyogós alja hogy ne nyúljanak túl a lángok, így nem ég meg az őrlemény.  Várd meg a kotyogós hangot, és ekkor vedd le a tűzhelyről.

+1 tipp: Karbantartás

Használat után tiszta melegvízzel mossuk el, aztán töröljük szárazra. Ezzel jelentősen megelőzhetjük a korróziót. Ne tegyük mosogatógépbe.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Bialetti Moka Express 2személyes” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük