-7%

Aeropress Utazó Szett

25 490 Ft

 

Ezzel a pofonegyszerű kis kávékészítő eszközzel rendkívül selymes, lágy, teaszerű filteres hosszúkávé készíthető rendkívül gyorsan. Csak frissen őrőlt kávé és forró víz kell hozzá! Különösen utazáshoz ajánlott, mert nem törékeny, és igen könnyű. Elsősorban gyümölcsösebb kávékhoz ajánlott, mint a Kolumbia Supremo.

 

friss kávé

MINDIG FRISS KÁVÉ

KÜLÖNLEGES ÍZÉLMÉNY

INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

15 000 Ft FELETT

Házhozszállítás mellett, van lehetőséged a hozzád legközelebb lévő GLS Csomagponthoz vagy Csomagautomatához kérni a csomagot, ebben az esetben egy értesítést fogsz kapni a csomag megérkezéséről, ami után akkor veszed át a csomagot amikor szeretnéd. Házhozszállítás esetén a rendelésedet a futár 2 napon belül viszi el hozzád.

Csomagolásaink visszazárhatóak, aromazáró szeleppel rendelkeznek a frissesség minél hosszabb megőrzése érdekében.

Nincs kávédarálód, de szeretnéd kipróbálni a kávéinkat? Nálunk kedvenc kávékészítő eszközödhöz megfelelő őrleménnyel is kérheted kávéinkat.

 

A csomag tartalma:

1 db Aeropress csomagot
1 db Hario Mini Mill Slim Plus kéziőrlőt
1 db általad választott 250 grammos kávét

Nagyon egyszerű kis filter kávékészító eszköz, amit könnyedén magaddal tudsz vinni bárhova, legyen az a munkahelyed, vagy egy kirándulás a hegyekben. Csak őrőlt kávé és forralt víz kell hozzá.

Kerámiatárcsás kézi kávéőrlő, hogy mindig friss őrleményből készíthess kávét! A finomság állítható, így ízlésednek megfelelő kávét tudsz készíteni. Könnyű, kevés helyet foglal, egy bialetti kotyogóval vagy aeropressel jó utazós kombinációt alkot. A kerámiatárcsának köszönhetően strapabíró.

Lagocafe Kávé 250g

Lépésekre lebontva megosztom veletek az én kedvenc receptemet, ami számotokra egy jó alapként fog szolgálni, amin a későbbiekben az ízlésetek szerint tudtok majd változtatni. Ez a recept inkább lágy, teaszerű ízt fog eredményezni, ami azt gondolom hogy az aeropress sajátossága.

Amire szükséged lesz:

  • Aeropress
  • Kávéőrlő
  • Mérleg
  • 200g víz
  • 18g kávé
  • Egy 300ml-es pohár(Olyan poharat válassz amire rátudod helyezni az aeropresst, és nyomást tudsz rá gyakorolni anélkül hogy felborulna.)

1, Melegíts fel 200g vizet kb 90°C-ra, ezt hőmérővel tudod lemérni. Ha nincs hőmérőd, akkor egyszerűen forrald fel a vizet, és hagyd hűlni egy kis ideig, vagy öntsd át egy másik edénybe ami által szintén veszíteni fog a hőmérsékletéből.

2, Helyezd a filterpapírt a rácsos kupakba

A filterpapírra azért van szükség, mert a préseléskor ez fogja elválasztani a zaccot a kávétól.

3, Nedvesítsd be a filterpapírt


A nedves papír belefog tapadni a rácsoskupakba.

4, Rakd össze az aeropresst és helyezd a mérlegre Mivel fordított módszerről beszélünk, így a szájával felfelé állítva helyezzük el a mérlegre az aeropresst.
5, Őröld le a kávét


Őröljük le a 18 gramm kávét. Az őrlemény finomsága olyan legyen mint amit a kotyogóhoz használunk, vagy valamivel durvább(sószerű), Hario őrlőn ez kb a 8-11. fokozatnak felel meg.

Az előzőleg leőrölt kávét helyezd a tartályba.

7, Önts rá az őrleményre a 200g vízet

8, Kavarjuk fel egy és hagyjuk állni 3 percig

Kavard össze a kávé őrleményt és a vizet, ez segíti az aromák kioldását. Ezután hagyjuk pihenni 3 percig. A pihentetési idő nagyban befolyásolja hogy milyen erős kávét kapunk.

9, Csavard rá a rácsos kupakot és fordítsd át Miután rácsavartad a kupakot, egy hirtelen mozdulattal fordítsd át az aeropresst és helyezd rá a pohárra.
10, Helyezd a pohárra és kezdj el préselni  Miután ráhelyezted a pohárra, kezd el lassan préselni egészen addig míg a zaccig nem érsz a pumpavégével.Ennek körülbelül 30mp-ig kell tartania.

11, Vedd le a kupakot és préseld ki a zaccot Használat után tiszta melegvízzel mossuk el, aztán töröljük szárazra.