-7%

Bialetti Brikka Kotyogós Szett

25 990 Ft

 

„Kávé krémes habbal, olyan mint egy kávézóban” A Moka Expressnek, a világ első kotyógósának a tovább fejlesztett változata, amitől abban különbözik hogy a felső részében található egy speciális, szabadalmazott nyomásfokozó szelep, mely egy meghatározott nyomás eléréséig (2 bar) visszatartja a vizet. Ezáltal a víz nagyobb nyomást elérve erőteljesebben préselődik át a kávén, így az olasz eszpresszókávé tetejét koronázó cremához hasonló, krémes hab képződik az ital tetején, a kávé íze pedig aromákban gazdagabb, finomabb.
A 2020-as brikka új nyomásfokozó szelepében egy szilikon membrán található, hogy még krémesebb, vastagabb crema képződjön.

Most egy teljes szettben, kézi őrlővel és friss, szemes kávéval alkotnak egy csapatot, hiszen tudjuk hogy a frissen őrőlt kávé az igazi!

friss kávé

MINDIG FRISS KÁVÉ

KÜLÖNLEGES ÍZÉLMÉNY

INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

15 000 Ft FELETT

Házhozszállítás mellett, van lehetőséged a hozzád legközelebb lévő GLS Csomagponthoz vagy Csomagautomatához kérni a csomagot, ebben az esetben egy értesítést fogsz kapni a csomag megérkezéséről, ami után akkor veszed át a csomagot amikor szeretnéd. Házhozszállítás esetén a rendelésedet a futár 2 napon belül viszi el hozzád.

Csomagolásaink visszazárhatóak, aromazáró szeleppel rendelkeznek a frissesség minél hosszabb megőrzése érdekében.

Nincs kávédarálód, de szeretnéd kipróbálni a kávéinkat? Nálunk kedvenc kávékészítő eszközödhöz megfelelő őrleménnyel is kérheted kávéinkat.

A csomag tartalma:

1 db 2 személyes Bialetti Brikka kotyogós
1 db Hario Mini Mill Slim Plus kéziőrlő
1 db általad választott 250g-os kávé

 

Ízekben erős, rövid kávét tudsz készíteni vele. Nagyon egyszerű kis kávékészítő eszköz, amit könnyedén magaddal tudsz vinni bárhova, legyen az a munkahelyed, vagy egy kirándulás a hegyekben. Meglepően jó kávét készít, különösen a klasszikusabb ízvilágú kávékból. Egyértelműen a legjobb kotyogós, amit kapni lehet.

 

Hario Mill Slim Plus

Kerámiatárcsás kézi kávéőrlő, hogy mindig friss őrleményből készíthess kávét! Az őrlés finomsága állítható, abszolút megfelelő kezdő kávéőrlőnek, amivel belekóstolhatunk eltérő alternatív kávékészítési technikákba(kotyogós, aeropress, filteres eszközök) így ízlésednek megfelelő kávét tudsz készíteni. Könnyű, kis helyet foglal, egy bialetti kotyogóssal vagy aeropressel jó utazós kombinációt alkot. A kerámiatárcsának köszönhetően strapabíró.

Lagocafe Kávé 250g
Olaszosabb ízvilágot szereted, akkor a Lago Classic tetszeni fog, de ha esetleg valami újat, gyümölcsösebbet szeretnél kipróbálni akkor a kolumbiai kávé amit érdemes kipróbálnod.

 

A tökéletes kotyogós elkészítési útmutató

1. Melegíts elő vizet

100ml vízre van szükségünk, ha erősebb ízekre vágyunk, használjunk 80ml.  Az előmelegítés azért fontos, mivel azt szeretnénk hogy a minél kevesebb időt töltsön a kotyogós a tűzhelyen, így kisebb az esélye annak hogy megégesse a kávénkat, amitől keserűbbé válna a kávénk.

2. Töltsd fel a tartályt az előmelegített vízzel

Bialetti Brikka 2020 kotyogós kávéfőző 2 személyes víz hozzáadása
Öntsük fel a tartályt vízzel.

3. Őröld le a kávét

18-19g kávéra van szükségünk. Az őrlemény finomsága durvább legyen mint az eszpresszó kávéhoz használt, Hario őrlőn ez kb a 8. fokozatnak felel meg.

4. Töltsd meg a kosarat őrleménnyelBialetti Brikka 2020 kotyogós kávéfőző 2 személyes kávéőrlemény

Az a megfelelő őrlemény mennyiség ha tele van a kosár, de nem lóg túl a peremétől. Kis kocogtatásokkal próbáld meg egyengetni a kávét, hogy egyszintben töltse ki a kosarat. Fontos, hogy ne nyomkodjuk le a tetejét, mert akkor be fog fulladni és nem fő le a kávé. Ha erősebb ízeket szeretnénk elérni, használjunk finomabb őrleményt, de vegyük figyelembe hogy a túl finom őrleménytől szintén befulladhat a kotyogósunk.

5. Rakd össze a kotyogóst

Bialetti Brikka 2020 kotyogós kávéfőző 2 személyes összerakása

Vigyázz, az alja könnyen átmelegszik az előmelegített víztől, így érdemes konyharuhát használni. Ha a kotyogóst először használjuk, előfordulhat hogy nem lesz az igazi, mivel kell neki 2-3 alkalom míg „összekávésodik”.

6. Helyezd a tűzhelyreBialetti Brikka 2020 kotyogós kávéfőző 2 személyes crema

Közepesen nagy lángot használj, kisebb méretű gázrózsán, mint a kotyogós alja, hogy ne nyúljanak túl a lángok, így nem ég meg az őrlemény. A kávé teljes elkészülte előtt, kicsivel hamarabb érdemes levenni a tűzhelyről. A maradék kávé így is ki fog folyni, viszont ezzel megakadályozzuk, hogy a belső vízgőztől fanyar íz keletkezzen a kávénkban.

+1 tipp: Karbantartás

Használat után tiszta melegvizzel, mosogatószer használta nélkül mossuk el, aztán töröljük szárazra. Érdemes a tömítőgyűrű is megnyomkodni, ezzel kipréselve az esetlegesen benne maradó vizet. Ezzel a kis odafigyeléssel jelentősen megelőzhetjük a korróziót. Ne tegyük mosogatógépbe.
Használat gyakoriságától függően, 1-2 havonta érdemes a tömítőgyűrűt és a szűrőt kivenni és megtakarítani.