India Monsooned Malabar arabica kávé

3 190 Ft10 890 Ft

Ízvilág:
Testesebb kávék közé sorolható, alacsony savasságal rendelkezik. Az ízében a dohányosföldes, fűszeres ízjegyek dominálnak.

100% Arabika kávé

Ajánlott elkészítési mód:
Eszpresszó, Kotyogós, Automatagép, French press

KÜLÖNLEGES ÍZÉLMÉNY

friss kávé

MINDIG FRISS KÁVÉ

INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

15 000 Ft FELETT

Házhozszállítás mellett, van lehetőséged a hozzád legközelebb lévő Postaponthoz vagy Csomagautomatához kérni a csomagot, ebben az esetben egy értesítést fogsz kapni a csomag megérkezéséről, ami után akkor veszed át a csomagot amikor szeretnéd. Házhozszállítás esetén a rendelésedet a futár 2 napon belül viszi el hozzád.

Csomagolásaink visszazárhatóak, aromazáró szeleppel rendelkeznek a frissesség minél hosszabb megőrzése érdekében.

Nincs kávédarálód, de szeretnéd kipróbálni a kávéinkat? Nálunk kedvenc kávékészítő eszközödhöz megfelelő őrleménnyel is kérheted kávéinkat.

A Monsoon Malabar egy különleges kávé, amelyet egy egyedi eljárással dolgoznak fel, India egyik legnedvesebb régiójában, Malabár partvidéken, amely vadon élő monszunszezonjáról ismert.

A „monsooned” feldolgozási eljárás egy olyan korszakra nyúlik vissza, amikor a nyers zöldbabot fából készült vitorlásokkal, Indiából a Jóreménység fokán keresztül Európába szállították, ami akár hat hónapot is igénybe vehetett. A hosszú út során a vitorlások hajótestében tárolt kávék megváltoztak, a tengeri szelek és a monszun idény nedves légkörének köszönhetően, az élénkzöld kávé színe halványarannyá, mérete kétszeresére duzzadt, és teljesen új ízzel rendelkezett.

Ma már a kávét Karnátaka és Kerala régió nyílt raktárjaiba szállítják a Malabar partvidékén. A kávét a nyitott raktár padlóján egyenletesen elterítve három-négy hónapig kemény monszunszél és eső éri, ezzel megteremtve az eljáráshoz szükséges körülményeket.

Pörkölés szint: Közepes
Feldolgozás: Monsooned eljárás
Variáns: Kents, S.795, Catimor
Termőmagasság: 1100-1200m
Származás: India, Karnataka régió
Koffein tartalom: Átlagos