Bialetti Brikka 2személyes

13 490 Ft

„Kávé krémes habbal, olyan mint egy kávézóban” A Moka Expressnek, a világ első kotyógósának a tovább fejlesztett változata, amitől abban különbözik hogy a felső részében található egy speciális, szabadalmazott nyomásfokozó szelep, mely egy meghatározott nyomás eléréséig (2 bar) visszatartja a vizet. Ezáltal a víz nagyobb nyomást elérve erőteljesebben préselődik át a kávén, így az olasz eszpresszókávé tetejét koronázó cremához hasonló, krémes hab képződik az ital tetején, a kávé íze pedig aromákban gazdagabb, finomabb.

  • Gáz, elektromos és kerámia főzőlapon használható
  • Alumíniumból készül, mosogatógépben nem mosható
  • Olasz minőség és dizájn

A tökéletes kotyogós elkészítési útmutató

1, Melegíts elő vizet

100ml vízre van szükségünk, ha erősebb ízekre vágyunk, használjunk 80ml. Az előmelegítés azért fontos, mivel azt szeretnénk hogy a minél kevesebb időt töltsön a kotyogós a tűzhelyen, így kisebb az esélye annak hogy megégesse a kávénkat, amitől keserűbbé válna a kávénk.

2, Őröld le a kávét

Kb 16 gramm kávét őrüljünk le, de ez a kávéfajtától függően változhat. Az őrlemény finomsága durvább legyen mint az eszpresszóé, Hario őrlőn ez kb a 7. fokozatnak felel meg.

3, Töltsd meg a kosarat őrleménnyel


Az a megfelelő őrlemény mennyiség ha tele van a kosár, de nem lóg túl a peremétől. Kis kocogtatásokkal próbáld meg egyengetni a kávét hogy egyszintben töltse ki a kosarat. Fontos, hogy ne nyomkodjuk le a tetejét, mert akkor be fog fulladni és nem fő le a kávé. Ha erősebb ízeket szeretnénk elérni, használjunk finomabb őrleményt, de vegyük figyelembe hogy a túl finom őrleménytől szintén befulladhat a kotyogósunk.

4, Töltsd fel a tartályt az előmelegített vízzel


A tartályt a biztonsági szelep aljáig töltsük fel vízzel.

5, Rakd össze a kotyogóst

Vigyázz, az alja könnyen átmelegszik az előmelegített víztől, így érdemes konyharuhát használni. Ha a kotyogóst először használjuk, előfordulhat hogy nem lesz az igazi, mivel kell neki 2-3 alkalom míg “összekávésodik”.

6, Helyezd a tűzhelyre

Bialetti Brikka kotyogós crema lefőzve
Kis vagy közepes lángot használj, kisebb gázrózsán mint a kotyogós alja hogy ne nyúljanak túl a lángok, így nem ég meg az őrlemény. Várd meg a szelep “pukkanását” és ekkor vedd le a tűzhelyről.

+1 tipp: Karbantartás

Használat után tiszta melegvízzel mossuk el, aztán töröljük szárazra. Ezzel jelentősen megelőzhetjük a korróziót. Ne tegyük mosogatógépbe.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Bialetti Brikka 2személyes” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük